Ny föreståndare Daglig verksamhet

29 augusti, 2023 av Elin

 

Vi är så glada att Christian tagit sig an rollen som föreståndare på Saltå Bys dagliga verksamhet. Han ser fram emot att i rollen återgå till mer konkret arbetsledning, något som han gillar att arbeta med.

 

Christian har varit på Saltå By i över 30 år och började på ungdomsboendet Ågärde som boendestödjare. Han blev senare gruppledare i samma hus och har därefter haft flera olika roller, däribland föreståndare i ungdomsboendet, och nu senast som ansvarig för verksamhetsutveckling och fortbildning.

 

På vår dagliga verksamhet har vi snart 26 arbetstagare och arbetsdagarna är fyllda med olika uppgifter beroende på vilket område man arbetar inom. I textilverkstaden kan man till exempel arbeta med tovning och vävning medan det i ljusstöpningen handlar om att tillverka ljus. Trädgårdsarbete och att ta hand om djur är också vanliga arbetsuppgifter. Det finns även möjlighet att arbeta med ved i gårdsverkstaden eller i café-gruppen. Här kan man testa sig fram och se vad man trivs bäst med.

 

Christian har som föreståndare ansvaret för att se till att allt fungerar som det ska och stödja medarbetarna vid behov. Han har utvecklingssamtal och ansvarar för de olika delarna inom daglig verksamhet. Han hjälper också till med dokumentation kring varje individ. Christian är också ofta ute och ser till att både medarbetare och arbetstagare mår bra. Han har juridiskt ansvar för de som arbetar på vår dagliga verksamhet.

 

Christian ser en tydlig skillnad mellan att arbeta inom ungdomsboende och daglig verksamhet. Tempot är lite annorlunda på daglig verksamhet och de som jobbar här vill förhoppningsvis stanna i många år och vi får följa dem genom livet.I ungdomsboendet däremot går ungdomarna vidare till nya äventyr efter skolans slut. Båda delar av verksamheten har sin charm och Christian ser nu fram emot att vara en del av den dagliga verksamheten.

 

En vanlig dag på daglig verksamhet börjar med ett möte inom de olika arbetsområdena, där går man igenom dagens planer och vad som behöver göras. Sedan påbörjar man det första arbetspasset som avslutas med en förmiddagsfika i köket. Efter det fortsätter man med arbete fram till lunch. Under lunchen kan det även bli en promenad tillsammans med åsnorna till Norrbyvälle och tillbaka. Efter lunch fortsätter arbetspasset och det blir en fikapaus innan det är dags att avsluta för dagen.

 

Lycka till i din nya roll, Christian!

 

Läs mer om Christian och boken han publicerat: ”En filosofisk betraktelse av Rudolf Steiners föredragsserie Läkepedagogisk kurs.”

https://saltaby.se/ett-sommarjobb-som-blev-livsavgorande/