Programmet för skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur är ett yrkesinriktat nationellt program som Saltåskolan startar upp höstterminen 2023. På programmet ges eleven möjlighet att jobba praktiskt på Saltå Bys trädgårdsanläggningar och odlingar.

Saltåskolan har många kontakter med arbetsplatser i närområdet, vilket gör att vi har god tillgång till arbetsplatsförlagt lärande, APL. I planeringen erbjuds möjlighet att få utbildning i röjsåg och att prova för röjsågskörkort. Just nu gör vi studiebesök för att få inspiration. Mer information om programmet kommer under våren.


Intresseanmälan Jag vill veta mer

För att gå i gymnasiet hos oss behöver du göra en ansökan. Ansökan sker på olika sätt beroende på var du bor. Hör med din Studie-och yrkesvägledare i din skola eller fråga din kommun.

I Stockholmsområdet sker antagning via Indra. Ansökningsperioden i systemet är öppen mitten av januari – mitten av februari, samt för omval mitten av april till mitten av maj.
Ansök nu via Indra

Kontakt

Fakta

  • Anpassad gymnasieskola (gymnasiesärskola) med programmet Fastighet, anläggning och byggnation. Två elever kör fyrhjuling på en stig i skogen som en del av sina studier.