Kök & matsal

Kök & matsal

Från jord till bord med hjärta

Välkommen till Saltå Bys hjärta – köket och matsalen är den naturliga samlingspunkten och platsen för återhämtning, gemenskap och energi. I vackra och ljusa lokaler samlas varje dag arbetstagare, elever och medarbetare för att njuta av maten.

Vår matfilosofi är enkel. Det ska vara snällt mot magen och snällt mot världen. Vi utgår från att servera ekologiskt och närproducerat och bakar allt bröd här i köket. Köksmästaren samarbetar med många lokala aktörer där närproducerat kött, spannmål och grönt köps in.

Saltå Bys trädgård står för en stor del av råvarorna under sommarhalvåret. Här får arbetstagarna och ungdomarna ofta vara med hela vägen, från det att fröet sås och grönsaken skördas, till att maten serveras. Kretsloppstänkande och minskningen av svinn är genomgående för hela verksamheten.

Följ gärna vårt Instagramkonto @saltabykok

I Saltå bys kök så går allt runt i ett härligt, hållbart kretslopp
Från bord till rester, vidare till jord och tillbaka till bord. I köket på Saltå By gillar vi inte att slänga mat eller göra negativa avtryck på naturen. Faktum är att vi ständigt jobbar för nya lösningar och sätt att laga så hållbar mat som möjligt. Läs mer

Kontakt
  • Matsalen på Saltå By
  • Matsalen på Saltå by