Kajsa dansar vidare i livet och Ida dansar in på Saltå By

21 december, 2020 av Elin

Det har blivit dags för Kajsa att gå vidare i livet och lämna över rollen som verksamhetschef till Ida. Efter 22 fina år på Saltå By väntar nu pensionen efter årsskiftet. Sedan 1998 har Kajsa varit en del av Saltå By, från början som sjuksyster och nu senaste åren som verksamhetschef. 

En fantastisk resa med utmaningar, lärdomar och en väldig massa glädje. Det bästa med Saltå By är inställningen som råder här, synen på individen och att man utgår från varje persons förmågor för att få dem att växa och utvecklas. Man tvekar inte att ta sig an en utmaning, man hjälps åt och ser till helheten” 

Det finns mycket Kajsa kommer sakna och det är med blandade känslor hon lämnar den delen av sitt liv och går vidare. Att lämna över stafettpinnen till Ida känner hon sig mer än trygg med. 

Jag kommer sakna människorna här och allt med Saltå By men med det sagt känner jag mig glad att få lämna över till Ida. Rätt person på rätt plats, så känns det verkligen. Själv kommer jag börja ta upp dansen igen och Ida får dansa vidare på Saltå By”

Ida är född och uppvuxen i Järnatrakten och är i grunden socionom. Hon har varit på resande fot i flera år och upptäckt världen genom sitt arbete på Föreningen Sofia. Hon har bott i Colombia, Sydafrika och även Karibien.

Åren utomlands har inspirerat Ida att våga upptäcka nya saker och ta sig an utmaningar, både privat och i arbetet. Det har även gett henne ett intresse för att dansa salsa som hon hållit igång sedan dess.

Efter många år utomlands lockade Järna och den antroposofiska människosynen och nu senast har Ida varit på Klockargården. När öppningen på Saltå By dök upp kändes det som rätt nästa steg för Ida.

Jag har alltid sneglat mot Saltå By som en slags förebild, och haft ögonen på verksamheten delvis på grund av den tidigare verksamhetschefen Gerard Lartaud som skapat en verksamhet som är redo att hänga med och förändras, det gäller även människorna som arbetar här.”

Efter en tid parallellt med Kajsa är Idas förväntningar redan överträffade och hon ser ljust på framtiden. 

Det är ännu mer kvalitet i allt än jag trodde. Ännu bättre samarbeten och högt i tak. Finns inget som är rätt eller fel utan vi går bara framåt tillsammans. En fantastisk ledningsgrupp, man kommer in som en kugge i ett väl fungerande kugghjul”