Sommarvecka vid Siljans strand

17 oktober, 2014 av Gerard

När hösten kommer är det alltid lätt att glömma de fina sommardagarna. Därför kan det vara bra att minnas hur fin och varm denna sommar har varit. Vecka 30 bar det av till sjön Siljan i Dalarna för ett gäng ungdomar, både från Ågärde och Lindängen. De flesta var där året innan också, så de kände igen sig.

Siljan

Siljan 2

Vi bodde i några gamla fina hus med en skön innergård. Den gav lite svalka när solen gassade som värst. Det var bara en liten promenad från en jättefin badstrand. Närmaste stad var Leksand, där strosade vi runt en del, skötte våra matinköp och gick på restaurang. En dag åkte vi med en jättegammal båt på på en tur på Siljan.

Siljan 3

Vi var också på Leksand Sommarland, där det finns en massa roliga vattenrutschkanor. En kväll åkte vi ut i skogen och fiskade vid en sjö med aborre och öring. Vi slogs med mygg, eldade och grillade korv. Det blev också smörstekt aborre dan efter! För några av oss var en tur till Claes Ohlson i Insjön ett måste. De andra passade på att jobba på sin solbränna. För sol var det gott om, hela veckan sprakade sommarsolen som aldrig förr. Ett studiebesök på Dalhalla blev det också. Och ovanpå allt detta besökte vi också Orsa björnpark, där man kan få se alla möjliga vilda djur, till exempel björn, varg, lodjur och snöleopard.

Siljan 4

Siljan 5

Siljan 6

Det var verkligen en fullspäckad semestervecka!

Martin Kuhn

Kategorier

Saltå By,Saltåskolan