Sportlovsresa till Järvsö

29 mars, 2013 av

Söndagen 24 februari packade vi in oss och våra resväskor i bussarna och for iväg till Järvsö. Vi var ett glatt gäng på 12 personer som skulle tillbringa lovet i skidbackar och skidspår. Förutom Lindängen och Björkängen så var även Hasselängen, Hasselhuset och Ågärde Västra och Östra med till Järvsö.

Vi stannade till vid Gävle Bro där vi intog lunch, både på uppresan och hemresan. Strax före 15.00 var vi framme och när vi packat in väskor och fått våra rum så var det dags att hämta skidorna som vi hyrt.

På måndagen var vi tidigt ute i backarna. Medan några kämpade för att lära sig åka snowboard och slalom, så svischade andra förbi nerför backarna. När skidliften stängt för dagen blev det pulkaåkning i backen. Vilken fart det blev!

På natten ylade vargarna ikapp med fullmånen så vi låste dörren ordentligt så inga eventuella varulvar skulle komma in… På tisdagen var det strålande sol och de som inte åkte skidor gick till Järvzoo som låg i backen ovanför våra hus. Där fick vi se många djur: Vargar, myskoxar, älg och en massa ugglor i olika storlekar. Vi fick också se på när de matade fjällräv, lokatt och järv.

Onsdag fortsatte det härliga vädret och åkandet i slalombackarna. Terése, Maria, Elin och Birgitta satsade på längdåkning i spåren vid Harsagården. Vi hade en härlig och rolig skidtur på 2,5 km där alla strålade ikapp med solen.

Torsdag morgon var det dags att packa ihop och åka hem igen till Saltå. Jag tror att alla som var med har haft en toppenvecka och även haft väldigt roligt med sina kompisar som de delade rum med. Allt fungerade mycket bra, så nu är det bara att börja planera inför sommarsemestern!

Birgitta