Sporlovet i Järvsö

30 mars, 2014 av Gerard

Så var det dags att berätta om årets sportlovsresa. Söndagen 23:e februari var vi 34 personer (20 elever och 14 medarbetare) som packade in oss i Saltås bussar och åkte till Järvsö. Både under resan dit och under vistelsen där var det plusgrader, 5-7 plus. Vi både hörde och såg snön smälta bort!

Medan halva gänget åkte slalom i backarna, begav sig den andra halvan iväg på utflykter. Det blev bland annat ett besök på Järvsö zoo, korvgrillning och en promenad till Lill-Babs Caffär – som bjöd på smarrigt fika och en nostalgitripp tillbaka i tiden. Även i slalombacken grillades det korv till lunch.

Man kan säga att benen blev möra på alla deltagare, men kanske mest på de av oss medarbetare som åkte i backarna… Vi hade även med oss nybörjare som Mattias, som var så glad när han klarade att åka upp i liften själv och även ner på första försöket, och Filip och Rasmus, som åkte tills liftarna stängde varje dag.

På onsdagskvällen, som avslutning på resan, åkte ett stort gäng med häst- och vagn runt skogarna i Järvsö med facklor i mörkret och hörde på mystiska sagor om svunna tider, lyssnade på härlig musik och fick en kvällsbuffé uppdukad med mat från lokala gårdar. Den natten var det några som sov extra gott…

Kristina