Spinning

29 februari, 2012 av

Tolv cyklar, ett kallt rum med fläktar, svett och musik….

Varje tisdag åker ett blandat gäng medarbetare från Saltå By för att träna spinning. Det började i oktober 2010, när det var några stycken som ville prova spinning. En del hade redan provat på innan, andra hade knappt varit på gym förut.

Nu är vi en trofast skara på 7-12 personer som ger oss av till Järna Gym varje vecka. Vi har haft några grabbar med, men det är tjejerna som blir kvar i gruppen. Vad är spinning? 60 minuter cykelträning i varierad form. Uppvärmning, klättringar, tempoväxlingar, spurter och härlig medryckande och varierad musik – och svetten, den får man på köpet!

Detta gör vi alltså frivilligt? Ja! Ingen vill hoppa över träningen. Musiken har en förmåga att avleda trötthet och smärta, istället blir vi pigga och glada. Alla kör så det ryker och alla gör det efter sin egen förmåga, en av anledningarna till att spinning är en träningsform som passar de flesta. Eftersom vi är inomhus blir ingen heller sist i mål!

Efter denna timme får vi alltså: god kondition, starkare hjärta, mer uthållighet, ett bättre humör och många skratt bland vänner. En härlig kombination som gör vardagen i arbetet lättare!

Monica