Samarbete med Saltå Kvarn

27 april, 2012 av

Saltå Kvarn är numera ett välkänt märke, och jag får ofta frågan om Saltå By har med dem att göra. Nej, brukar jag svara, tvärtom, det är de som har med oss att göra! Saltå Kvarn har faktiskt sina rötter i Saltå By. Det var på 60-talet som en medarbetare började baka bröd med några ungdomar i källaren till det hus som idag heter Bagarbo. Brödet som bakades blev populärt och efterfrågan blev mycket större än man trott. Man insåg snart att brödproduktionen krävde en egen verksamhet. Då kom Saltå Kvarn till.

Mycket har hänt sedan denna blygsamma start. Saltå Kvarn är numera ett omtalat ekologiskt företag som alldeles nyligen fick kungligt besök då det svenska kungaparet kom tillsammans med Prins Charles (se mer om besöket här). Efter att ha varit lite stillsamt under 90-talet samt början av 2000-talet, har vårt samarbete med Saltå Kvarn återigen blomstrat upp. Bland annat hålls Saltå Kvarns återkommande brödkurser regelbundet hos oss i Lövhalla. Vi ställer också vår matsal till förfogande för deras månadsforum (stort medarbetarmöte) som hålls ca en gång i månaden.

Vidare har vårt snickeri med arbetsledaren Jonas i spetsen utvecklat några produkter för Saltå Kvarns kunder, en brödspade samt en liten presentlåda. Och nu i påsk har vår textilverkstad sålt sina produkter i kvarnens butiker både i Järna och i Stockholm. Detta samarbete gläder oss och vi ser fram emot att kunna utveckla det ännu mer!

Gérard