Rasmus ska spela golf i USA!

11 november, 2014 av Gerard

Nästa år i juli månad ska Rasmus med familj åka till Los Angeles, USA för att spela golf. Rasmus är uttagen till ”Special Olympics”. Åttio personer från Sverige representerar olika idrotter och Rasmus är en av dem. Han är mycket motiverad!

DSC_1050~2

Rasmus började spela golf för fem år sedan, när han bodde på Solberga by. Sedan tre och halvt år bor Rasmus på Ågärde Östra och går i vår skola. Han spelar golf på Kallfors i Järna, oftast onsdagar och söndagar under den varma säsongen och tävlar i hela Sverige på sommaren. Rasmus är så intresserad och fokuserad att han blivit en av de bästa golfspelarna i Sverige i sin kategori.

Fransmannen Pierre de Coubertin, som initierade de nya Olympiska spelen i slutet av 1800-talet, myntade uttrycket att ”det viktigaste inte var att segra utan att kämpa väl”. Det viktigaste för Rasmus är dock att åka till LA för att vinna. Det är stort fokus på målet redan idag.

Ett TV-team var under november månad på besök på Saltå By för att möta vår golfstjärna. Det blir inslag på TV och i lokalpressen så småningom. Ett större reportage med fler bilder kommer att presenteras på vår hemsida när vårsolen lyser.

Till dess, önskar vi Rasmus lycka till med träningen.

Christian 

Kategorier

Saltåskolan,Sport