Nyhetsbrev från skolan (september)

30 september, 2012 av

Den 19 september hade vi öppet hus på Saltåskolan. Inbjudan hade gått ut till elever, lärare och föräldrar på grundsärskolorna i Södertälje och kommunerna runt om. Det kom över femtio personer, föräldrar, handläggare och härliga ungdomar som vi hoppas söker till Saltåskolans nya gymnasiesärprogram hösten 2013.

På Saltåskolan ska alla aktivt motverka alla former av förtryck. Det gäller naturligtvis både elever och medarbetare, eftersom det är viktigt för alla att få känna sig sedda och må bra. Som en del i detta arbete har vi bestämt att alla nya elever ska få en fadder. Att få bli fadder är ett hedersuppdrag och det innebär att man ska vara en extra bra kompis, en god förebild som stöttar och hjälper till. Vi börjar alltid uppdraget med en trevlig fikastund tillsammans. I år fick vi nybakta kanelbullar från Saltå kvarns café. Så nu har Daniel, Dayla, Emil, Ewa, Izabell, Kevin, Olivia, Patricia, Rasmus, Robin, William och Zakaria fått sina faddrar.

Från och med nu har även alla lärare e-postadresser, som ser ut såhär: förnamn.efternamn@saltaby.se

30 dagar har september, det börjar bli kallt och mörkt och det har varit dags för Mikaelifirandet på Saltå By. I nästa nyhetsbrev visar vi bilder från firandet.

Mod och kraft till er alla! För att rusta upp oss inför kommande vinter kan vi ta med oss denna bild av Kassim när han fiskade med Martin i somras.

Ingalill

Kategorier

Saltåskolan