Nyheter från skolan (september 2013)

29 september, 2013 av Gerard

SeptemberNyhetsbrevet 005Kära vänner!

Nu är vi igång på riktigt. Det verkar bli ett roligt och spännande läsår. Det tar ett tag innan alla lär känna varandra. Nya elever och nya medarbetare har fått varsin fadder. På Saltåskolan är vi måna om att ta hand om varandra, vi hjälper varandra och respekterar varandra som vi är. Elevrådsrepresentanterna är valda och läsårets första elevråd är protokollfört.

I Skolhalla, arbetar eleverna i ämnesområdet ”Natur och miljö”. Eleverna har varit ute i trädgårdslanden, plockat och fått kunskaper om bär, blommor och grönsaker. Här ser ni ringblomsblad som torkas till ringblomsalva.

SeptemberNyhetsbrevet 010SeptemberNyhetsbrevet 009 Eleverna som håller till i Lidret har börjat med en period i historia. De lär sig allt om vikingatiden. De kommer att åka på ett studiebesök till Birka.

I skolhuset har Rosmarie Dubach satt igång med samhällskunskap, ett ämne som eleverna tycker om. Det finns mycket som man ska lära sig för att så småningom kunna ta klivet ut i vuxenlivet.

Vi har redan hunnit med en friluftsdag på Eklundsnäs (se separat inlägg) och en konsert med Robert Harbron och Emma Reid, två fantastiska musiker i världsklass som spelade engelsk folkmusik.

Vi hörs snart igen!

Ingalill