Nyheter från skolan (september 2016)

12 september, 2016 av Gerard

Hej och hjärtligt välkomna till ett nytt läsår!

I år är vi 40 elever på skolan. Till de nya eleverna Elisey, Simon, Nathalie, Philip, Mattias, Linnéa, Emma och Alexandra, vi hoppas att ni ska trivas på Saltåskolan/Saltå by.

Eftersom vi att fått synpunkter från elever och medarbetare om hur det är att vara ny på Saltå, så gjorde vi på ett nytt sätt i år. Uppropsdagen blev en introduktionsdag, lärarna träffade eleverna i olika grupper, gick igenom hur en dag ser ut, skolans trivselregler och likabehandlingsplan. De nya eleverna fick gå en runda för att hitta på området. Lisa hade gjort ett bildspel som visades i Stora salen efter att vi sjungit tillsammans. Alla fick extra gott fika på förmiddagen, nybakt bröd och goda kanelbullar. Tyvärr fick vi ställa in aktiviteterna efter lunch på grund av regnoväder men vi tog igen det veckan efter!

P1060274

P1060038

P1060296

En annan nyhet är att vi år inför mentorskap. För eleverna som går sista året är det dags att göra sitt gymnasiesärskola-arbete, 100 poäng. Arbetet kan utformas på olika sätt men ska inriktas mot ett mer eller mindre avgränsat yrkesområde och ska anpassas efter elevens förutsättningar. Eleverna på programmet för fastighet, anläggning och byggnation har kommit in med ett förslag på att göra en bättre återvinningsstation på Saltå by. Det ska bli roligt att följa deras arbete.

Till sist, välkommen Veronica Widblom, ny medarbetare och teckenkommunikativ assistent.

Med hopp om ett fint läsår!

Ingalill