Nyheter från skolan (oktober 2013)

31 oktober, 2013 av Gerard

Salta eri1

Att arbeta i dagens skola är knepigt på många sätt. Ständiga förändringar ställer stora krav på att vi hela tiden håller oss uppdaterade och hänger med. Saltå By har en generös inställning till kompetensutveckling och här är lite smakprov på vad vi har gjort under höstterminen.

Under lärarnas första arbetsvecka kom Anna Sjölund, som har en lång erfarenhet i arbete med personer inom autismspektrumstillstånd. Vi fick en repetition av gamla kunskaper och hel del nya rön och tips.

I september åkte Jaana och Annette ända till Örebro för att höra på en föreläsning om tvångssyndrom. Kollegiet har träffat Håkan Odeberg, psykiatriker på Saltå by, under en eftermiddag då han pratade med oss om utvecklingen av medicinering för psykiatriska diagnoser.

Helena och jag har varit på tvådagars konferens som handlade om skola och arbetsliv. Det är mycket som händer även inom det området. Synen på personer med funktionshinder och arbete har förändrats väsentligt. Jaana, Rosmarie och Francesca har varit på Skolverkets konferens om ”Betyg och bedömning i särskolan”.

Det är tredje läsåret som lärarna har handledning under ledning av Göran Nilo. Vi brukar kunna planera in fyra handledningstillfällen per termin. Det är otroligt viktigt att få möjligheten att samtala med kollegor och reflektera över sig själv och sitt arbete.

Önskar er ett riktigt härligt höstlov!

Ingalill