Nyheter från skolan (oktober-november)

30 november, 2015 av Gerard

När ett nytt läsår börjar är det mycket som händer i det sociala samspelet. Nya elever ska komma till rätta och lära känna kamrater och vuxna. Vi försöker därför alltid göra vad vi kan för att skapa en ”vi”-känsla på Saltåskolan. I år ordnade vi en ”Vänskapsdag” redan andra skolveckan och vi hade en gemensam skapardag där vi arbetade med återvunnet förpackningsmaterial.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De nya eleverna har fått faddrar. Vi har utvärderat och funderat mycket kring det här med fadderskap. Det är inte helt lätt för ungdomarna förstå vad det innebär. Men något som vi tydligt har märkt är att alla vet vem som var deras fadder när de var nya. Många anmäler sig och vill gärna bli fadder. Vi strävar efter att ha nolltolerans mot otrevligheter i ord eller handling mellan elev och elev, mellan elev och vuxen. Vi vuxna ska vara goda förebilder på alla sätt.

När höstlovet väl har varit går det med raska steg mot jul. Redan v 47 börjar vi repetera luciasånger, baka lussebullar och pepparkakor. I år kommer vi att fira lucia fredagen den 11/12 och terminsavslutningen är onsdagen den 16/12.

Krans eri1

Ulrika Jörlén har tagit tjänstledig resten av terminen. Vi har löst det så att Anna Sjöqvist vikarierar i klassen. Anna kom till Saltåskolan i höstas och har arbetat med praktiksamordningen. Anna har lång erfarenhet som lärare inom särskolan och hon tycker det är roligt att få undervisa igen. Om ni vill ha kontakta med Anna är hennes mailadress: anna.sjöqvist@saltaby.se

Hasselängen, Saltå bys fritids och korttids, har kommit iordning och alla trivs i huset. Huset har två våningar, så det finns plats både att umgås och att få vara lite mer för sig själv. Ungdomarna och medarbetarna planerar aktiviteter tillsammans. Under höstlovet har de gjort en massa roliga saker: bio, boule, curling och varit till Vagnhärad och badat.

Ingalill