Nyheter från skolan (mars 2012)

29 mars, 2012 av

I mitten av mars kändes det som om våren hade kommit till Saltå By – men sen kom vårdagjämningen den 20 mars och snön föll igen… Så kan det gå! Hur som helst, i skolan har det hänt en hel del roligt.

”Kul för dej och mej”, är en kulturfestival som anordnas av Södertälje kommun varje år vecka 12. Saltåskolan har på olika sätt deltagit de senaste åren. Under årets festival spelade ”Salty River Boys”, Saltås rockband, i Stadshuset. Vill ni lyssna på deras låtar och se fler bilder så finns de på Myspace. Dessutom hade vi två konstverk med på utställningen: ”Livet är en dans” och ”Kvinnor på väg till marknaden”.

Skolkonsert med Hazelius Hedin. Fredagen den 16/3 var hela Saltåskolan inbjuden till en förstklassig folkmusikkonsert på Mikaelgården, en annan skola i närheten. Vi fick uppleva ett mycket finstämt samspel mellan Johan Hedins nyckelharpa och Esbjörn Hazelius olika stränginstrument och sång. Musiken togs emot med stor uppmärksamhet av den unga publiken.

Det var superbra! Tyckte våra elever – och DN skrev: ”Hazelius Hedin, en duo så musikaliskt självklar att det nästan är svårt att sätta fingret på varför”.

Innebandyturnering. Så var det dags för våra duktiga idrottskillar att åka iväg på innebandyturnering i Västerås. Tidigt på onsdagsmorgonen den 21/3 begav de sig iväg. De kämpade tappert mot motståndarlagen och denna gång fick de öva sig i att inte vinna!

  • Vecka 14 är det påsklov.
  • Läsåret 2012/2013 börjar den 20 augusti.

Ingalill