Nyheter från skolan (mars 2014)

30 mars, 2014 av Gerard

I skolan arbetar vi på, ungdomarna är så flitiga, för det mesta…

Eleverna i Evas klass håller på med kulturhistoria och har bland annat fått pröva på att göra kilskrift på lertavlor. Kilskriften var den skrift som användes i Mindre Asien långt före vår tideräkning. Titta så vackert det kan bli.

Kilskrift

 Tänk att det var gamla tiders pictogram!

Kulturhistoria är så spännande. Några elever tycker det är märkvärdigt att våra siffror är arabiska medan våra bokstäver är latinska. Och visst blir det rörigt innan man har rett ut begreppen!

Under mars månad har vi påbörjat Trafikantkunskapen, onsdagen den 19:e mars kom Lotta från NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) och introducerade ämnet. Vi fick lära oss många bra saker som att man inte ska ha bilbältet utanpå jackan och varför det är så viktigt att använda cykelhjälm.

IMG_1500

Sedan har vi haft besök av ”Cirkus Tigerbrand”, ingen cirkus i vanlig bemärkelse utan en undersökande teatergrupp, som ur ett barn- och ungdomsperspektiv arbetade med oss under en eftermiddag. Vi valde att arbeta kring ”makt och känslor”, ett tema som uppskattades av både elever och lärare.

Cirkus Tigerbrand

Eleverna i Jaanas klass har varit till det fina fågeltornet på andra sidan vägen. Att känna igen de vanligaste fåglarna är bra att kunna. Gässen har kommit tillbaka och äter sig mätta på åkern och vi har hört lärkan drillat i skyn. En annan liten fågel har även kvittrat i mitt öra att snart är det Skvallerbladsdag.

Ha det gott!

Ingalill

Kategorier

Saltåskolan