Nyheter från skolan (maj/juni)

11 juni, 2013 av

För skolans del är maj och juni hektiska månader. Våra studenter börjar bli extra pirriga. Det är blandade känslor som visas, skoltrötthet och glädje, oro och förhoppningar inför framtiden.

Vi har skapat en del traditioner för att de ska minnas sin examen. Varje år får avgångseleverna plantera ett träd. I år hade vår trädgårdsmästare, Jon Opheim beställt en lind. Eleverna i fastighetsgruppen förberedde det hela och nu står trädet stadigt framför Ängsateljén. Visste ni att det finns över 20 lindar på Saltå By?

Trädplantering

Trädplantering

Sista veckan på läsåret brukar vi ha ett tårtkalas, vi håller personliga tal, sjunger och har trevligt tillsammans. I år kommer vi att vara borta på Saltå café och det blir prinsesstårta. Vi kommer också att uppmärksamma skolans musiklärare, Gertrud Westerfors, som har bestämt sig för att gå i pension. Men hon lämnar oss inte helt, nästa läsår kommer hon på torsdagarna och musicerar med oss.

På självaste avslutningsdagen är många av studenterna med i avslutningsspelet ”Kung Markatta ställer till elände i himlen”. Eva Sandberg har kommit med idén, skrivit manus, sytt kostymer och varit regissör. Vi andra har hejat på och hjälpt till med det vi har kunnat. Efter betygsutdelningen får studenterna, som sig bör, en rundtur med lövad traktor. Tack för de här åren och lycka till i framtiden önskar vi till 2013 års studenter, Andrés, Fabian, Alexander, Kassim, Fredrik, Mille och Daniel.

  • Fritids- och korttidsverksamhet är stängt vecka 29 och 30.
  • Skolans vävsal håller på att packas ihop, till hösten kommer skolans textila verksamhet vara i Ängsateljens fantastiska lokaler.
  • Läsåret 2013/2014 börjar måndagen den 19 augusti kl 08.15

Ha en riktigt fin sommar!

Ingalill