Nyheter från skolan (maj 2015)

29 maj, 2015 av Gerard

Det har varit så mycket på gång på Saltå att vi inte hann med nyhetsbrevet förra månaden. Men nu är vi tillbaka! Det roligaste som har hänt är att multisportarenan nu är färdig och invigd, ni kan läsa mer om den i ett separat inlägg. Här berättar vi om det som har hänt i övrigt.

Efter påsklovet var många av våra elever ute och provade på arbetslivet, antingen genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller APU (arbetsplatsförlagd utbildning eller praktik).

IMG_0578-1

Zackaria provade på att jobba på Saltå bys dagliga verksamhet. Först var Zackaria lite tveksam, för han tycker bäst om när allt är som vanligt. Det tog inte mer än två dagar så tyckte han att det var toppen. Zackaria fick arbeta i vedhanteringen och med djurskötseln. Under första veckan firade vi en 50-åring, så då var det tårtkalas. Den sociala samvaron på arbetet är viktig, det ska vara trevligt att jobba!

IMG_0575-1

Dalya praktiserade två veckor på secondhandbutiken ”En gång till” i Västertorp, där hennes arbetsuppgifter var prismärkning, hänga upp kläder som ska säljas, städa och hålla snyggt i butiken. Det var lärorikt men Dalya tyckte också att det inte bara var roligt att arbeta. Dagarna kändes långa och taxin har inte kommit i tid vissa dagar. Då är det viktigt att lyssna och berätta att så kan det också vara när man jobbar.

Rohat har varit på praktik på Ensjöholm som ligger i Norrköping, där han kanske också ska börja arbeta efter skolan. De passade också på att ta en titt på Rohats framtida boende och åt lunch på en trevlig restaurang.

Skolavslutningen närmar sig. I år blir det den 13 juni med start kl. 10.00 i Stora Salen. Som brukligt blir det ett program med skådespel, betygsutdelning mm. Programmet avslutas med lunch i matsalen. Varmt välkomna till skolavslutningen!

IMG_2890

Ingalill