Nyheter från skolan (maj 2014)

29 maj, 2014 av Gerard

P1000171

Nu går tiden fort! Vårterminen går mot sitt slut i rasande fart och snart är sommaren här igen. Just tiden, tidsuppfattningen, är ofta besvärlig för elever med inlärningssvårigheter. Som stöd finns det många olika kognitiva hjälpmedel. På Saltå By har vi nu sedan ett år tillbaka infört hjälpmedlet ”Time Timer”.

”Time Timer” ger ungdomarna en möjlighet att se ”hur mycket tid det är kvar” eller förstå när tiden tar slut utan att kunna klockan. Det finns två olika sorters tid, klocktid och den upplevda tiden. Klocktiden säger inte ett dugg om hur lång den upplevda tiden är. Alla vet vi ju hur lååångt det kan kännas när det är tråkigt och hur fort det går när man har roligt! Vi tycker att Time Timern är ett mycket bra hjälpmedel, numera frågar ungdomarna själva efter den.

P1000191

Den 14:e juni är det skolavslutning. Som brukligt startar vi kl. 10.00 i stora salen med lite musik, tal och sång. Sedan blir det utdelning av läsårsbrev och avtackning av avgångseleverna. I år går även en av våra lärare, Eva Sandberg, i pension. Under våren har vi annonserat efter hennes efterträdare och haft många sökande. Det är Ulrika Jörlen, som nu arbetar i Salems kommun, som kommer att ersätta Eva. Ulrika har gedigen utbildning och erfarenhet inom yrket.

Efter skolavslutningen är det förstås sommarlov, ett välförtjänt sommarlov för alla våra elever och lärare. Vi ses igen vid skolstarten, den 18 augusti, kl 08.15.

Ingalill

Kategorier

Saltåskolan