Nyheter från skolan (januari 2016)

29 januari, 2016 av Gerard

Skvallerbladet, Saltåskolans tidning nr 26 har kommit ut. I den kan du läsa smått och gott om vad som har hänt under hösten. Räkna rombkuboktaeder, vad det nu är… och vinna ett pris!

IMG_1986 2

Vårterminen 2016 har startat igång i härligt vinterväder. Slutdatumet för läsåret är den 18 juni. I år är det många elever som tar studenten på Saltåskolan, tolv ungdomar blir klara med sin gymnasiesärutbildning till sommaren.

Vecka 4, har vi haft en temadag om ”Allas lika värde”. Viktiga frågor om manligt och kvinnligt, bemötande och rättvisa har diskuterats utifrån filmen ”Tusen gånger starkare”. Självklart kommer vi att prata om hur vi har det på Saltåskolan. Det är inte alltid lätt att förstå varandra och vara goda kamrater i alla lägen.

IMG_1786 2

Årets maskeradtema är ”Det mångkulturella Sverige”. Tanken är att eleverna ska känna till och lära sig en del om våra nationella minoriteter och reflektera över dagens situation. Det ska bli spännande och som vanligt är självaste maskeraden på torsdagen vecka 7.

Fredagen den 19 februari, alltså veckan innan, har vi sådan tur att Västanå teatern kommer till Kulturhuset i Ytterjärna och visar föreställningen ”Fjällets Siare” för oss. Det är en berättelse om folket som bor långt uppe i norr. Underliga historier från vildmarken och urtidens sagodunkel, kunde ju inte passa bättre!

4383_spåtrumma

Ingalill

Kategorier

Saltåskolan