Stämningsfull skolavslutning

29 december, 2014 av Gerard

P1010579

I december var det grått och trist men på Saltåskolan försökte vi på alla sätt få till julstämningen. På morgonen tände vi adventskransen och sjöng stämningsfulla julsånger. I klasserna läste lärarna julberättelse. Vi har firat lucia och som vanligt sjöng både stjärngossarna och tomtarna för oss. Skolans hemkunskapsgrupp hade bakat lussebullar och pepparkakor.

I alla Waldorfskolor har man så kallade ”månadsfester eller skolfester” inför större högtider och lov. Eleverna visar då upp för varandra vad de lärt sig eller håller på att lära sig. På så sätt kan vi alla på skolan följa vad som händer i undervisningen och få en bild av elevernas utveckling. Mycket beröm brukar ges och självkänslan hos eleverna växer. På den senaste skolfesten berättade Samuel om ett projekt i keramiken. En grupp elever har tillverkat askar för att lära sig tekniken med att foga ihop lerplattor. Detta kräver stor noggrannhet och tålamod. Varje ask får sitt individuella utseende, inte minst genom Rakubränningen, som görs ute i gasolugnen. Rakubränningen ger unika skiftningarna i glasyren särskilt på grund av att det bildas ett mörkt krakleringsmönster.

nyhetsbrevCIMG0128

nyhetsbrevCIMG0145

Nu är redan höstterminen över och på terminsavslutningen har vi sett ett julspel. Alla medarbetare på skolan önskar er alla en god fortsättning och ett gott nytt år!

P1010392

P1010448

P1010483

P1010361

Skolan börjar igen torsdagen den 8:e januari kl 8.15.

Viktig information! Studiedagen i januari är fredagen den 30:e januari.

Ingalill

Kategorier

Julförberedelser,Saltåskolan