Nyheter från skolan (augusti 2014)

31 augusti, 2014 av Gerard

Måndagen den 18 augusti började läsåret 2014/2015. Det är alltid lika spännande och roligt att träffa elever som är förväntansfulla och lite pirriga. I år har skolan 40 elever, 25 pojkar och 15 flickor.

Den 2 september är det en inplanerad friluftsdag på förmiddagen. Alla på skolan kommer den dagen att åka till Eklundsnäs, där det blir olika aktiviteter. Nedan ser ni en bild på förra årets utflykt till Eklundsnäs. Det var strålande väder då, vi får hoppas på samma i år. Däremot kommer vi inte att delta i Lidingöruset i år.

Eklundsnäs 2013

 

SkolvalDen 12 september har vi skolval. I år när det är valår kommer vi att ägna tid åt vad demokrati är och vad de olika partierna står för. Vallokalen blir på kontoret, med bås och valförrättare, precis som det ska vara. Det är bra att få träna på hur det går till rent praktiskt.

Den 30 september kommer Miljökontoret att inspektera Saltåskolans förebyggande arbete mot tobaksanvändning. Saltå By värnar om elevernas och personalens hälsa och arbetsmiljö. Därför är det självklart att det råder förbud av bruk av tobak på Saltå Bys område.

Här finner ni Kalender för läsåret 2014/2015. Första studiedagen infaller redan den 19/9 då är det lov för eleverna. Observera att höstterminen slutar torsdagen den 18/12.

För den som är intresserad står det så här i Skollagen om läsårets utformning:

Läsåret ska omfatta 40 veckor och ha minst 178 skoldagar och minst 12 lovdagar. Utöver skol- och lovdagar får det inom läsåret läggas ut högst fem studiedagar för personalen.

Ha det gott!

Ingalill