Nyheter från skolan (augusti 2012)

31 augusti, 2012 av

Skolstart! Välkomna tillbaka till Saltåskolan, alla nya och ”gamla” elever. Detta läsår är det 37 elever i skolan, 24 pojkar och 13 flickor. Hoppas vi får ett riktigt roligt och lärorikt år tillsammans.

Saltåskolan har fått nya lokaler. Utöver klassrummen som finns i Skolhuset och Skolhalla, så kommer nu byggnaden Lidret att bli hemvist för 13 elever. Lärarrummet har blivit ommålat och ska ställas i ordning till bibliotek (se separat artikel).

Nya medarbetare i skolan är Fransesca Granlund, lärare i Skolhalla och i textilverksamheten, och Marja Lartaud, eurytmilärare 50%. Som extra resurser/assistenter kommer Natalie Lundin, Wendel Norlin och Martin Kuhn.

Nytt för i år är också att Saltå By nu startar upp med fritids/tillsyn över 12 år och Korttidsvistelse enligt LSS. Är ni intresserade av plats, hör av er till vår rektor Ingalill Blomqvist. Ansökan måste sedan göras i er hemkommun.

Den 19:e september har vi öppet hus för föräldrar och elever som är intresserade av att söka plats på skolan till nästa år. Vi vill gärna visa vad Saltå By kan erbjuda. Vet du någon som är intresserad, tipsa gärna. Inbjudan kommer inom kort att skickas till grundsärskolorna och yrkesvalslärarna i kranskommunerna.

Ingalill