Nyheter från skolan (april 2016)

29 april, 2016 av Gerard

Våren syns även i skolundervisningen. Nedan ser ni en vacker bild som läraren Rosemarie har målat på svarta tavlan för att illustrera fotosyntesen. Att rita på svarta tavlan är en konst som håller på att försvinna men som vi vill försöka bevara på Saltåskolan.

Illustration på svarta tavlan. Griffeltavla.

Fredagen den 8 april fortsatte vi med temat ”Allas lika värde”. Anna Mannerheim och Danny Eriksson från teatergruppen ”Cirkus Tigerbrand” kom till skolan. Först visade de oss en kort föreställning om känslor och våra olika sätt att förhålla oss till dem. Därefter fick vi praktiskt arbeta på golvet och pröva hur känslor beter sig i vår egen kropp. En riktigt häftig dag där både elever och medarbetare bjöd på sig själva. Dagen har bearbetats i klasserna och några elever har skrivit dikter på temat. Här kommer några:

 

Lycklig (av Ludvig Kahn)                                         Nöjd (av Johan Sävengren)

Jag känner mig lycklig                                               Nöjd är jag

när jag hänger med på lektionen                           Ögonen mår bra

Jag känner mig lycklig                                               Johan är glad

när jag känner kärlek                                                Det sitter i kroppen

Jag blir lycklig när jag

Ser barn som leker bland blommorna

 

BiblioteketSaltåskolan fortsätter att köpa in ny litteratur. I år satsar vi på böcker med CD-skivor. Många elever tycker om att lyssna istället för att läsa eller om att ha ljud som stöd i sin läsning. Böcker som är aktuella för våra ungdomar är böcker som handlar om vuxenlivet.

P1050208

Vi har också kompletterat med t ex Vilhelm Mobergs Utvandrarna i en lättläst version och en biografi om Albert Einstein. Tänk att nu har vi har cirka 2000 böcker i biblioteket!

Glädjande besked, förra månaden berättade jag om Izabell som sökt in till Konstskolan Linnéa. Nu har Izabell fått besked att hon har kommit in. Vi säger alla stort grattis till dig! Vill ni veta mer om konstskolan kan ni gå in på deras hemsida www.konstskolanlinnea.se

Nu hoppas vi på sol och värme! Ingalill