Lisa Stenman är Saltåskolans nya rektor

23 september, 2019 av Kajsa

Lisa Stenman Saltå By Gymnasiesärskola

Den första augusti började Lisa Stenman sin nya tjänst på Saltå By. Som rektor för gymnasiesärskolan. Vi säger varmt välkommen till Lisa!

Lisa Stenman är inte obekant för kollegor och elever på Saltå By. De senaste åren har hon varit verksam som musiklärare på skolan.

Jag känner till skolan och verksamheten, då jag arbetat här sedan 2015. Det känns väldigt bra och överskådligt tack vare det. Lyxigt, skulle jag säga, berättar Lisa Stenman.

Bland elever och pedagoger

Nu väntar nya arbetsuppgifter och målsättningar för Lisa Stenman. Hon ser fram emot att fortsätta utveckla Saltåskolan.

saltåskolan

Jag vill vara en pedagogisk ledare i första hand. Den första tiden har jag nästan uteslutande varit ute i verksamheten, varit med på lektioner och träffat lärare och elever. Det för att jag ska kunna se vad det är den här skolan verkligen behöver och mår bra av, säger Lisa Stenman.

Vägen till rektorstjänsten har varit krokig, men med en tydlig röd tråd. Pedagogiken. Lisa Stenman är i grunden musiker, utbildad på Musikhögskolan till såväl cellist som musikterapeut. Efter en magisterexamen i musikpedagogik och ytterligare studier för att ta lärarlegitimation, började Lisa Stenmans yrkesliv inom skolvärlden.

Jag har alltid varit intresserad av skolutveckling. Det ska bli spännande att få arbeta fullt ut med dessa frågor, säger Lisa Stenman.

Gymnasiesärskola Järna

Sammanhang och delaktighet

Lisa Stenman har ett stort engagemang för skolan och arbetsmiljön på Saltå By.

Den sociala arbetsmiljön är otroligt viktig, för både elever och pedagoger. Jag värnar om att alla ska känna ett sammanhang och en delaktighet. Att bli uppmuntrad till utveckling, att känna sig sedd och hörd och kunna få ge utlopp för sin kreativitet, det är hjärtefrågor för mig, menar Lisa Stenman.

Vi ser fram emot ett härligt läsår på Saltåskolan med Lisa Stenman som ny rektor!

Kategorier

Gymnasiesärskola,Saltåskolan