Insamling till årets Musikhjälpen – alla har rätt att funka olika!

26 november, 2018 av Kajsa

Anna-Maria Ekelund, lärare på Saltå By, startar en bössa i årets Musikhjälpen. Temat ”Alla har rätt att funka olika” ligger hela Saltå By varmt om hjärtat. Nu laddar vi tillsammans och
skänker allt vi kan!

Varje år samlar Sveriges Radio och Musikhjälpen in pengar till ett valt och viktigt tema. Årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”, handlar om personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs. Funktionsnedsatta människor är en av världens mest diskriminerade grupper och riskerar att få hjälp sist, om alls, i nöd och
katastrof.

 Temat är oerhört viktigt. All uppmärksamhet och utbildning i andra länder som kan öka förståelsen behövs. Drömmen om en värld där det är självklart för alla att finnas är det som driver mig.

berättar Anna-Maria Ekelund.

Anna-Maria berättar att insamlingen kommer att firas med en riktigt härlig skolfest. Förhoppningen är självklart att många kommer skänka pengar under festen. Fredagen den 14 december står dörrarna öppna från klockan 11.00 i stora salen på Saltå By. Eleverna kommer uppträda, spela, sjunga och visa upp det som skapas på Saltå By.

– Vi vill lyfta och fira allt man kan göra tack vare sitt funktionshinder, säger Anna-Maria och berättar att eleverna är mycket peppade inför att stå på scenen.

Anna-Maria har precis startat upp bössan och det är fritt fram att skänka redan nu. Insamlingen pågår fram till och med den 16 december. Ge ditt bidrag här (https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/salta-gymnasiesarskola) och var med om att göra världen till en mer inkluderande plats. För alla.

Kategorier

Saltå By,Saltåskolan