Ingen liten bisak!

31 augusti, 2014 av Gerard

I början av juni bestämde sig några bin att bygga sitt bo i ytterväggen på massagerummet. Elisabeth kunde inte göra så mycket mer än att filma bina och se hur boet snabbt växte till sig under några dagar. Glöm inte ljudet när du tittar på filmen!

Så började vi tänka på sanering. Vår egen bikunnig, Jonas från snickeriet, gjorde ett försök att sanera boet… utan framgång.

DSC_0072-2

Då var det dags att ringa Anticimex, som skickade en skadesanerare. Saneraren kom… och vände. Han bedömde att arbetet vara alledeles för stort för honom. In kom nästa specialist. Vid det läget hade bina byggt ett riktigt fint bo och hade det skönt. Satte man handen på vägen blev den alldelles varm, och ett trevligt surrande ljud fick man på köpet! Nedan ser ni en bild av boet när vi hade tagit håll i väggen.

P1000148

Specialisten fick till slut ordning på problemet. Det visade sig att ett TV-team höll på att göra ett program om honom och hans arbete. Då blev det TV-inspeling här på Saltå och är ni intresserade, kan ni titta på TV5 den 3 september Kl. 20.00, programmet heter ”Råttjägarna”.

Gérard

 

Kategorier

Saltå By