Din alldeles egen stödperson

18 augusti, 2023 av Elin

När du kommer till oss på Saltå By, som ny elev, och även ska bo här hos oss så blir du tilldelad en stödperson.

Den här personen hjälper till att se efter att dina behov blir tillgodosedda. Han eller hon arbetar i den vanliga personalgruppen men har också extra ansvar för en särskild ungdom.

Det innebär att ha lite extra koll på läkarbesök, ekonomi, skolan med mera.

Detta hoppas vi skapar en extra trygghet och att du ska känna dig som hemma snabbare och trivas hos oss.

 

Det finns många medarbetare att vända sig till på Saltåområdet men detta blir den person som har lite extra ansvar för just dig och din utveckling.

 

Pepi går andra året på linjen Fastighet, anläggning och byggnation och bor på ett av våra ungdomsboenden. Medarbetaren Andrej har varit Pepis stödperson sedan han kom hit och de tillbringar mycket tid ihop.

De hittar på saker som att boxas, gå och gymma eller bara sitta och snacka. “Jag kan alltid vända mig till Andrej om jag har någon fundering eller önskemål eller om jag bara vill sitta och kallprata” menar Pepi.

 

Andrej har också extra ansvar för Pepis genomförandeplan, planen för vilka mål som är uppsatta för eleven. Denna följer Andrej upp och ser till att allt rullar på och om det finns något han kan stötta extra med. Han tar med sig funderingar/önskemål från Pepi till husmöten där medarbetarna går igenom varje elev och ser till att Pepis röst blir hörd på dessa.

 

Pepi har exempelvis ett mål att ta körkort vilket Andrej varit mycket involverad i.

Tillsammans ska de se till att uppnå detta mål och ha roligt under tiden!