Biokvällar på Saltå

29 mars, 2012 av

Biokvällarna har blivit ett uppskattat nöje på Saltå By! Sedan några år tillbaka har vi en riktig bioanläggning installerad i stora salen. Eftersom jag har ett stort filmintresse, samt är intresserad av tekniken, ansvarar jag själv för dessa kvällar. Det är också ett bra och naturligt sätt för mig att ha kontakt med eleverna.

Vi brukar se på film cirka två gånger per termin. Det svåraste för mig är att hitta en film som passar alla… Det är många villkor som ska uppfyllas. Först ska det vara svenskt tal så att alla kan följa med i handlingen, sedan ska det helst vara lite roligt och inte bara tecknat eftersom en del av eleverna tycker att det är barnsligt. Slutligen ska det förstås inte vara en film som alla redan har sett och lite meningsfullt ska det också vara… Så ni ser, det är mycket svårare än det först låter…

Sist såg vi Poppers pingviner med Jim Carrey. Har ni några förslag på bra passande filmer får ni gärna ge några tips, mejla mig på gerard@saltaby.se. Nästa biotillfälle blir efter påsk.

Gérard

Kategorier

Saltå By