Att få utvecklas i sin egen takt

30 mars, 2016 av Gerard

Jag har arbetat i mer än 35 år på Saltå och sett många elever under årens lopp. Något som jag fortfarande förundras över är den otroliga utvecklingspotential som våra elever besitter. Alla har möjlighet att utvecklas, under förutsättning att man tillåts hitta sig själv och växa i sin egen takt. Detta måste vi, medarbetare, ständigt påminna oss om och ha tålamod med det individuella, som ett av våra kärnvärden heter.

Därför är det alltid glädjande att få tacka våra avgående elever vid skolårets slut, att få tacka dem för den fina utveckling som vi har fått ta del av. Nu är skolåret inte riktigt slut än men jag vill redan nu passa på att tacka här två av våra elever, Andreas och Emil.

WP_20160223_001(1)

Andreas har funnit sig tillrätta hos oss och har bland annat kunnat utveckla sin konstnärliga ådra i våra verkstäder. Ovan ser ni en bild på det fina medicinskåp som han har tillverkat hos Ralf i snickarverkstaden.

Emil å sin sida har alltid varit intresserad av teknik. Datorer och maskiner, det är hans sak. Samtidigt har Emil utvecklat en mycket fin känsla för fotografering. Här han har fångat den spirande våren på Saltå på ett mästerligt sätt.

20160309_102139

Tack Andreas och Emil och lycka till i framtiden!

Gérard