Programmet för fastighet, anläggning och byggnation

Programmet för fastighet, anläggning och byggnation

Ett yrkesinriktat och nationellt program där eleven får lära sig grundläggande kunskaper inom reparationer och underhåll av inre och yttre miljö. Området kring Saltåskolan ger möjlighet att träna på de praktiska kunskaperna.

Saltåskolan har många kontakter med arbetsplatser i närområdet, vilket gör att vi har god tillgång till arbetsplatsförlagt lärande, APL. Vårt fokus ligger alltid på elevens individuella förutsättningar och vi uppmuntrar delaktighet och självständighet – alltid med trygghet i fokus. 


Intresseanmälan

För mer information kontakta rektor Lena Olds
0761-338303
lena.olds@saltaby.se
Växel: 08-551 50149

Ansök nu via Indra

I Stockholmsområdet sker antagning via Indra. Ansökningsperioden i systemet är öppen mitten av januari – mitten av februari, samt för omval mitten av april till mitten av maj.


Kontakt

Fakta

  • En elev med en gräsklippare. I bakgrunden en traktor med släp framför en röd ladugård.
  • Plantor, bänkar och ett växthus i soljuset en sommardag.
  • Anpassad gymnasieskola (gymnasiesärskola) med programmet Fastighet, anläggning och byggnation. Två elever kör fyrhjuling på en stig i skogen som en del av sina studier.
  • Ett rött hus med vita knutar på Saltåskolan, anpassad gymnasieskola (gymnasiesärskolan).
  • Arbete inom anläggning och byggnation på vår gymnasiesärskola (anpassad gymnasieskola). Två personer rätar upp en stolpe med hjälp av ett vattenpass, i närheten av ett växthus.
  • Praktiskt arbete med spade och skottkärra, som en del av gymnasieprogrammet Fastighet, anläggning och byggnation.